Следвайте Гласове в ТелеграмЛидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че депутатите

...
Следвайте Гласове в ТелеграмЛидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че депутатите
Коментари Харесай

Борисов: ДБ не искаха Асен Василев за министър, аз настоях, а той работи срещу нас

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че депутатите от ГЕРБ са възмутени от дейностите на финансовия министър Асен Василев, който се е присъединил през днешния ден в акцията в интерес на кандидат-кмета на ПП-ДБ Васил Терзиев. Заради това цялата парламентарна група го уведомила, че ще гледат под лупа предложенията по бюджета, когато стартират дебатите след изборите.

" Разбрахме се водачите да не участваме в предизборната акция с опциите, които имаме. Демократична България не желаеха Асен Василев за финансов министър. Човекът, който настояваше, с цел да е по-здрава сглобката, бях аз ", разкри Борисов в Разград.

" И доста ясно се разбрахме с него да не се употребяват инструментите на финансите в предизборната акция. Само че през днешния ден той ги употребява. Депутатите от ГЕРБ са възмутени. И цялата ПГ ме предизвести, че макар моя министър Асен Василев, ще бъдат доста деликатни при гледането на бюджета ", предизвести водачът на ГЕРБ.

Параметрите ще станат ясни единствено след 15 дни, когато излезе бюджетът, и на тези депутати той би трябвало да изиска поддръжката, подсети по адрес на Асен Василев той.

Повод за напрежението стана дебатът сред Васил Терзиев, излъчен от ПП-СБ, и издигнатия от ГЕРБ Антон Хекимян, по време на който Хекимян упрекна Асен Василев и Кирил Петков, че при тяхното ръководство столицата не е получила финансиране за общинския превоз. Веднага след дебата финансовият министър разпрати информация, в която отхвърля и показва сумите, предоставени от страната, като твърди, че финансирането за продължението на метрото до Слатина е било отрязано не от четворната коалиция, а от служебното държавно управление. От ГЕРБ обаче му напомнят, че тъкмо по времето на ръководството на четворната коалиция бяха отрязани от ПВУ 143 млн. за метрото.

" Много мъчно е да се намерят рационални причини, с които на софиянци да бъде обяснена, наказателната политика против София, водена от страната в последните две години и половина. Опитите на министър Асен Василев в този момент, да помогне на претендента им за кмет Васил Терзиев в търсенето на претекстове, са доказателство за беззащитност и първо обществено самопризнание за реваншизма и отрицателното им отношение към столицата ни ", обявиха от ГЕРБ-София в позиция до медиите. А след това депутатите са уведомили и Борисов за желанието си да подходят изключително деликатно към гледането на бюджета в пленарната зала.

Борисов разяснява и вота на съмнение.

" Вотът на съмнение в действителност беше избор на огромно доверие към държавното управление. Съжалявам, че се изгубиха толкоз дни, само че това е парламентарна процедура, има го в Конституцията ", сподели Борисов и изясни, че авансово се е чул с Кирил Петков да му изясни, че пътува за мероприятие в Разград. Веднага след гласуването министър председателят Николай Денков му благодарил за поддръжката на ГЕРБ.

" А в това време аз разясня против тези, които съм подкрепял през целия ден. Повярвайте, в никакъв случай не съм бил в такава позиция. Костадинов е безусловно прав - заран по един метод се държа, вечер пред хората да приказвам като съпротива ", призна Борисов.

" Този избор не мина на първо място поради Българска социалистическа партия, с изключение на нашата поддръжка, която е доста огромна. Нинова сподели, че всичко в енергетиката се дължало сега на Бойко Борисов, да, стабилността в енергетиката се държи единствено на ГЕРБ и Бойко Борисов " От 3 година ГЕРБ не е на никое място в държавното ръководство, а Нинова беше във властта. Изведнъж, след три години отново ние отговорни, а тези три години празнина ли е? Какво свършиха за тия три години? Защо не одобриха Плана за възобновяване и резистентност? Ако бяха го приели тогава и в този момент да обвинят, че поради този проект има проблеми, щях да схвана, те го отхвърлиха ", подсети водачът на ГЕРБ.

И Нинова внезапно излиза и споделя Борисов е отговорен. Да, отговорен съм, че го спряхме. Така че и различен избор да има, ще има същата орис заради това, не че сглобката прави най-хубавото сега, само че нищо по-добро от тази сглобка не може да има в бъдеще ", сподели Борисов. И упрекна, че Петков и Василев не си държат на думата. " Аз всеки ден съм заставен да давам отговор на обвинявания, тъй като те или си мълчат с Демократична България, и тъй като си мълчат, аз съм заставен да го разясня ", раздразни се водачът на ГЕРБ, че е оставен самичък да отбранява ръководещите от обвиняванията на опозицията.

Източници: dnes.dir.bg, epicenter.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР